maandag 13 juli 2015

Mini moestuin

Hier en daar heb ik op internet al dingen gelezen over de mini moestuintjes van de AH. Nou, wij zijn er ook aan begonnen. Eerst binnen, maar later ook wat 'professioneler' in de tuin. We kochten een boek: 'De makkelijke moestuin', lazen ons in, kochten bakken en gingen aan de slag. Nu ja, eerst was het meer mijn project, maar toen ik weer ging werken werd het meer Rudolf zijn project. Ondertussen hebben we al een paar keer sla gegeten. Die ene naaktslak trouwens ook, toen we dat laatste kropje sla maar niet gingen oogsten. We hebben al wat rucola gehad, en zo ook de mooie bloemen die komen als je ze niet bijhoudt. De worteltjes zijn ook erg lekker. Beetje klein, maar prima van smaak.
Lente-uitjes zijn ook prima gelukt. Natuurlijk zijn er ook wat dingen mislukt. Spinazie die we maar niet  gingen oogsten, want ja, wat moet je met 3 spinazieblaadjes. Andijvie die niet verder groeide toen we het buiten hadden gezet. Of de paprika en de aubergine het nog gaan doen, dat is afwachten. Ze groeiden niet hard, maar met het mooie weer lijkt het wat sneller te gaan. De tomatenplant gaat supergoed!!! Nu nog wachten tot de tomaatjes klaar zijn.

Vorig jaar hadden we al aardbeien planten gekocht en daar hebben we dit jaar ook al een paar mooie aardbeien van gehad. Diegene die we konden redden van de vogels en de grond. Nu hebben we er maar stro onder gelegd. Blijven de aardbeien een stuk schoner van.

Eigenlijk best leuk, dat tuinieren. En we leren er veel van. Ik zal binnenkort nog wat meer foto's plaatsen.

Rudolf aan het werk
worteltjes uit eigen tuin

sla uit eigen tuin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten